[...] oraz 300 mg wit. C podawanej przed treningiem. Ektomorfi k powinien unikać wszelkich produktów utrudniających trawienie, takich jak: mleko i jego wyroby, słabo dojrzałe surowe owoce, surowe twarde stare warzywa. Zadaniem jego układu trawiennego jest praca nad trawieniem posiłków dostarczających w jak najkrótszym czasie możliwie jak [...]
[...] oraz 300 mg wit. C podawanej przed treningiem. Ektomorfik powinien unikać wszelkich produktów utrudniających trawienie, takich jak: mleko i jego wyroby, słabo dojrzałe surowe owoce, surowe twarde stare warzywa. Zadaniem jego układu trawiennego jest praca nad trawieniem posiłków dostarczających w jak najkrótszym czasie możliwie jak [...]
[...] glony morskie, na deser i drugie śniadanie zawsze owoce).Można i należy z produktów roślinnych tworzyć najróżniejsze kombinacje, zestawy. Owoce i jarzyny, zwłaszcza surowe, są bogatym źródłem biokatalizatorów, zwiększają rezerwę alkaiczną krwi, a przez obfitą zawartość błonnika i kwasów organicznych przeciwdziałają zaparciom stolca i [...]
[...] człowieka, a także nawą książkę z przepisami Brian zdefiniował żywe pożywienie (dla tych osób z publiczności, które nie wiedziały) jako pożywienie wegetariańskie i surowe. Każdy pokarm ma inny poziom wibracji energetycznej. Instytut Hipokratesa pracuje nad dopracowaniem sposobów dopasowania poziomów energetycznych żywności do [...]
[...] oraz 300mg Wit C podawanej przed treningiem. Ektomorfik powinien unikać wszelkich produktów utrudniających trawienie, takich jak: mleko i jego wyroby, słabo dojrzałe surowe owoce, surowe twarde stare warzywa. Zadaniem jego układu trawiennego jest praca nad trawieniem posiłków dostarczających w jak najkrótszym czasie możliwie jak [...]
[...] t.j. dlaczego obumarłe pokarmy nigdy nie powinny zagościć w ustach człowieka? Pierwszą rzeczą, którą robię to prezentuję piszącym oraz dzwoniącym ogromne korzyści płynące z surowej diety. Dla przykładu: Jedzący na surowo czują się lepiej, są bardzo często w stanie euforii. Jedzący na surowo mają więcej energii i wigoru. Potem otrzymuję [...]
[...] największe efekty treningowe i sukcesy startowe osiągnąłem trenując... znów w piwnicy, niedaleko domu Marka Borowicza, który trenował już tam przed laty. Panowały w niej surowe warunki i taki swojski klimat. Zimą było zimno jak cholera, latem śmierdziało potem, oj śmierdziało. Jeśli chodzi o wyposażenie, to niczego tam nie brakowało, były [...]
[...] - nie przepadam za jarzynami. Będę więc jadł kartofle i dużo mięsa. To rozwiąże cały problem." Niestety nie jest to takie proste. Aby uzyskać sód z mięsa, należy jeść je surowe, a przynajmniej w jak najmniejszym stopniu poddane obróbce cieplnej. Większość ludzi nie może jednak przyzwyczaić się do takich potraw. Łatwo dowieść, poprzez zwykłą [...]
[...] 17,4 g 76 Krewetki 21,0 g 98 Łosoś 20,0 g 98 Białka jajek (surowe) 9,0 g 36 Chuda wołowina 21,4 g 114 Biały ser (chudy) 22,1 g 104 Tłuszcze [...]
[...] w sosie pomidorowym z puszki, wątróbka drobiowa, czasami wieprzowina, bardzo rzadko jako uzupełnienie posiłku (nigdy zamiast) kostka sojowa, kotlet sojowy - warzywa, głównie surowe, ok. 800 g dziennie: marchew, sałata, ogórek, rzodkiewka, kapusta pekińska, papryka, czasami ogórek konserwowy/kwaszony, a na ciepło np. brokuły, szpinak, kalafior, [...]
[...] BO MUSI SIĘ ZGADZAĆ ILOŚĆ KCAL WSZYSTKIE PRODUKTY WAŻYMY SUROWE CZYLI PRZED OBRÓBKĄ TERMICZNĄ- -bez ważenia produktów nie będzie efektów! -suchy ryz, suche płatki owsiane -surowe mięso, rozmrożone ryby Przykład diety na dzień bez kombinowania najbardziej optymalny: 1-200g białek jaj , 10g smalcu , 20g orzechów włoskich 2-100g indyka , 25g ryżu, [...]
[...] też w pewnej strefie komfortu, więc nie notowałem wszystkiego w 100%, gdyż ważenie wszystkiego byłoby po prostu niewygodne. Pożywienie którego nie notowałem to: - warzywa surowe: głównie pomidory, oliwki, sałata, papryka (ok. 200-300 g dziennie, po trochu do każdego posiłku) - kawa rozpuszczalna i herbata (ok. 4 łyżeczki kawy i 2 saszetki [...]
[...] roślinami (nie przetwarzanymi termicznie) itd. czyli pokarmu, który pod taką postacią jest naszym organizmom dobrze znany (dowolnie obrabiane termicznie mięso, tłuszcz, surowe rośliny i orzechy). Jest jeszcze tajemnica właściwego łączenia pokarmów, bo przecież lew, jedząc swoją ofiarę nie zagryza jej trawą. Podobnie w ludzkim układzie [...]
[...] roślinami (nie przetwarzanymi termicznie) itd. czyli pokarmu, który pod taką postacią jest naszym organizmom dobrze znany (dowolnie obrabiane termicznie mięso, tłuszcz, surowe rośliny i orzechy). Jest jeszcze tajemnica właściwego łączenia pokarmów, bo przecież lew, jedząc swoją ofiarę nie zagryza jej trawą. Podobnie w ludzkim układzie [...]
[...] zastępując gazowany napój sokiem pomarańczowym. Następnego dnia rano "poczujesz prawdę" Mleko - Dużo pisano o tym, jaki typ mleka jest najzdrowszy, czy zdrowsze jest surowe czy gotowane. Nie wgłębiając się w tę skomplikowaną materię, należy przede wszystkim unikać mleka w plastikowych pojemnikach. Plastik zawiera formaldehyd, który [...]